Öğrenci Etkinlikleri

Daha fazla bilgi edinmek için ilgilendiğiniz
programı seçin

Üniversite Ziyaretleri

Gönüllü yaş aralığımız çok geniş olmakla birlikte, lokomotif üniversite öğrencileridir. Bu sebepten dolayı, her sene düzenli olarak yabancı dilde eğitim yapan üniversitelerde sunumlar gerçekleştirerek, vakfımızın faaliyetlerini anlatmaktayız.

Amacımız, gençlerin üniversite hayatlarının ilk yıllarından itibaren vakfımızda gönüllülük yaparak hem sosyalleşmelerine, hem yabancı dillerini İslam’ı anlatarak geliştirmelerine, hem de farklı projelerde yer alarak yeni beceriler kazanmalarına yardımcı olmaktır.

Lise Ziyaretleri

Gönüllülerimiz çoğunlukla üniversite öğrencisi ve mezun olmakla birlikte, lise seviyesinde de kurumsal ziyaretler yapmaktayız. Bu ziyaretlerle amacımız, gençlerimizin:

• dinde davet kavramına aşina olmaları;
  • kendilerinin de islamı tanıtarak buna destek olabileceğini bilmeleri;
  • gayrimüslim ziyaretçilerimize islamı anlatırken kullandığımız yöntem ve delilleri öğrenmeleri;
  • yabancı dillerini geliştirmek ve hayırda kullanmak için motivasyon kazanmaları;
  • lise ya da üniversite yıllarında aktif olarak katılabilecekleri bir organizasyonla tanışmaları;
  • islami bir ortamda hem sosyalleşip hem de insanlığa fayda sağlamalarıdır.
Bunlara ek olarak, bazı gençlerimizin takıldıkları imani konularda rahatlıkla soru sorabilecekleri büyüklerin varlığından haberdar olmalarını da bu ziyaretlerimizle amaçlıyoruz.