Kültürlerarası İletişim Merkezi Vakfı

Biz KİMiz

KİM Vakfı olarak, kurulduğumuz 2010 yılından bu yana dünyanın dört bir yanından İstanbul’u ziyarete gelen turistlere kültürel mirasımızın kalbi olan tarihi mekanlarda İslamiyet’i tanıtıyoruz.

Bu buluşmalarımız, Mimar Sinan’ın en önemli eserlerinden olan Süleymaniye Camii’nde, Yazma Eserlerin yanındaki Vakıf Merkezimizde, Beyazıt Camii’nde, Ayasofya Camii’nin bitişiğindeki Sinan Erdebili Tekke’sinde bire bir sohbetlerle ve sunumlarla gerçekleşmektedir.

Hikayemiz

Kurucularımız, 2010 yılında, “Camide İslamı nasıl tanıtırız?” konulu 2 haftalık bir eğitime katılırlar. Yurtdışında aldıkları bu eğitim sırasında, benzer bir programı her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği ülkemizde nasıl uygulayabiliriz diye düşünürler. Böylece turist yoğunluğu en yüksek camilerimizden Sultanahmet Camii’nde başlayan serüvenimiz 13 yıl içerisinde onbinlerce insanın hayatına dokunmamıza vesile oldu.

Halihazırda Süleymaniye merkezli devam eden faaliyetlerimiz vesilesiyle, kimi ziyaretçilerimizin islama dair önyargıları kırılmakta, kimileri islamiyeti araştırmaya yönelmekte, bir kısmı ise bu sohbetler vesilesi ile İslamla şereflendi.

Aradan geçen 10 yılın ardından bugün, bizimle aynı vizyonu paylaşan çok sayıda kendini bu işe adamış gönüllümüz var. Gönüllülerimizin büyük çoğunluğu üniversite öğrencileri olmakla birlikte, 15’inden 75 yaşına kadar uzanan geniş bir yelpazede gönülden gönüle dinimizin güzelliklerini aktarmaya devam ediyoruz.

Faaliyetlerimizden bazıları şu şekildedir:

1
Camide birebir tebliğ ile islamiyetin tanıtımı
2
Kuranı Kerim mealleri, bilgilendirici broşür ve kitapçıkların dağıtımı
3
Cami içerisinde turistlerin bulunduğu alanlarda tabletlerle camii ve islam hakkında bilgilendirmeler
4
Merkezlerimizde cami merkezli olarak islamiyete dair sunumlar
5
Tarihi mekanlarımızda turistleri ikramlar eşliğinde ağırlamak, cami ve İslam hakkında sunumlar yapmak
6
Ramazanın tamamında ve yıl boyunca her perşembe günü turistlerle iftar soframızı paylaşmak
Bütün faaliyetlerimiz ziyaretçilerimizden kesinlikle herhangi bir ücret talep etmeksizin devam etmektedir.

Bize her zaman ulaşabilir, kurumsal hattımızdan randevu olarak Vakfımızı ziyaret edebilirsiniz.