Gönüllü

Kim Akademi

Kim Gönüllü adayı hem teorik hem de pratik ile beslenmiş hibrit bir eğitim programından geçmektedir.
Kuruluşumuzdan bu yana geçen 13 senelik tecrübemizin aktarılmış olduğu 8 modülden oluşan “Cami Davet Metodu” isimli online eğitim programımız A’dan Z’ye Kim Vakfı olarak davet metodolojimizin temellerini anlatmaktadır.

1
Vakfımıza gönüllü olmak için web sitesi üzerinden başvuruda bulunulur.

Başvuru formuna özgeçmiş yüklenir ve gönüllülüğe dair motivasyon soruları cevaplanır.
Başvuru kabulü email üzerinden alınır ve “Cami Davet Metodu” eğitimlerinin ilk 3 modülüne ulaşmak için link gönderilir.

Başvuran ilk 3 modülü izledikten sonra, online mülakat için sistem üzerinden randevu talep eder.

2
Mülakatta ilk 3 modüle dair sorular sorulur. Mülakatçı turisti canlandırarak, adayın davet ve iletişim becerilerini ölçer. Mülakat sonucunda, adayın bir sonraki aşama için hazır olup olmadığı, sahada kaç gönüllüyü dinlemesi gerektiği belirlenmiş olur.

3
Mülakatı başarı ile geçen aday, geri kalan 5 modülü seyrederken, tecrübeli gönüllüleri sahada izleyebileceği pratik saha çalışmasına katılır. Saha çalışması kişilerin haftanın 7 günü istedikleri zaman gelebilecekleri şekilde esnek olarak programlanır.

4
Videolar ve saha çalışması sonucunda, aday tekrar bir role play ile test edilir. Ve gönüllü yaka kartı takıp Kim gönüllüsü olmaya hak kazanır.