Merkez İletişim Bilgileri
Süleymaniye mahallesi Kanuni Medresesi sok. No:20 Fatih/İstanbul
Yönler

Süleymaniye Merkezimiz

Süleymaniye Camii'ne 2 dakika uzaklıkta olan merkezimiz Süleymaniye’nin eşsiz havasını ve güzelliğini yaşatan tarihi bir konakta bulunuyor. KİM Vakfı olarak ilk şubemiz olan 3 katlı bu merkezimizde bahçemiz, Süleymaniye manzaralı misafir odamız, şark köşemiz, mescidimiz, gönüllülerimizin kullanımına açık kütüphanemiz, sunum salonumuz ve kitap/broşür depomuz bulunmaktadır.

Cuma ve Cumartesi kahvaltıları, iftar programları, gönüllü eğitimleri gibi birçok etkinliğimizi Süleymaniye Merkezimizde gerçekleştirmekteyiz.

Gönüllülerimizle karşılaşabileceğiniz diğer mekanlar

Beyazıt Camii
2022 yılından beri Beyazıt Camii ziyaretçilerine İslamiyeti anlatmaya ve Kuran-ı Kerim mealleri ve bilgilendirici broşürler vermeye devam ediyoruz.

Caminin içerisinde bulunan kitaplığı olabildiğince güncel tutuyor, her gün bir gönüllümüz camiye yolu düşen turistlere Cami ve İslam hakkında bilgi vererek seyahatlerine kaydadeğer dokunuşlarda bulunmaya devam ediyor.

Haritada görüntüle
Ayasofya Kültürel Bilgi Merkezi
Ayasofya Şubemiz, restore edilmiş Sinan Erdebili tekkesinde faaliyet göstermektedir.

Ayasofya Camii’nin çıkış kapısının sağ çaprazında olan şubemizde, yabancı ziyaretçilerimize haftanın her günü sunum yapıyoruz. Ayasofya Cami ve tarihi yarımada ile başlayan sunumumuz, islam ahlakı, ibadetler ve imanın esaslarına da değinerek ziyaretçilerimizin temel islami bilgileri almasına vesile olmaktadır. Ziyaretçilerimiz sunum sırasında bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan da kafalarına takılan soruları rahatlıkla sorabilmektedirler.

Misafirlerimiz 25 farklı dilde Kuranı Kerim meallerinden ve dini konularda broşürlerden de ücretsiz olarak aldıktan sonra seyahatlerine devam etmektedir.
Haritada görüntüle