Gönüllü

Kim Vakfı'nın gönüllü ekibinin nasıl bir parçası olabileceğinizi, başvuru sürecinin nasıl işlediğini ve bir gönüllü gününün nasıl geçtiğini öğrenin

Kim’de Gönüllü Olmak

Kaç yaşında olursan ol, eğer bir yabancı dil biliyorsan sen de aramıza katılıp Allah rızası için çıktığımız bu yolda bize destek olabilirsin.
Kim’de seni neler bekliyor olacak, istersen biraz onlardan bahsedelim.
Öncelikle, websitemizdeki kayıt formunu doldurup, Kültürlerarası İletişim Merkezi’ndeki deneyimli gönüllülerin bizzat geliştirdiği eğitim serüveninin bir parçası oluyorsun. Eğitimler ingilizce, online ve yüzyüze olarak iki ayrı seçenek olarak sunulmakta.

Ufak bir mülakatın ardından, camii içinde deneyimli gönüllülerimizin camide turistlere islamiyeti nasıl anlattıklarına şahit oluyorsun. Bu süreç, müsait olduğun günlerde geldiğin için iki üç hafta kadar sürüyor.
Tecrübeli gönüllüleri bol bol dinleyerek tebliğ becerileri konusunda kendini çok kolay bir şekilde geliştirebiliyor ve öğrendiklerini pratiğe dökebilme imkanına sahip oluyorsun.

Tabi bir de sana KİM Akademi’den bahsetmeliyim! Kim Akademi bünyesinde, isteğe bağlı olarak hem zaman yönetimi, satış-pazarlama teknikleri, liderlik gibi becerilerini geliştirebilecek, hem de yıllar içerisinde tebliğ ve davet usüllerinde uzmanlaşma imkanına sahip olacaksın.
Burada tam manasıyla “kültürlerarası” atmosferi soluyabileceğini de söylemiş miydim? Evet, bu yalnızca dışarıdan havalı durması için seçtiğimiz bir isim değil, burası gerçekten kültürlerarası! Sana vakfımızın tipik bir gününü anlatayım; sabah çaylarının kaynamasıyla yavaş yavaş gönüllülerimiz gelmeye başlar. O her gün ailenle veya ev arkadaşlarınla içmeye alışkın olduğun Türk çayını, birde bakmışsın bir yanında Faslı, bir yanında Ürdünlü, bir yanında Mısırlı, diğer yanında Hintli, onun yanında Brezilyalı gönüllülerimizle yudumlamaya başlamışsın. Kahvaltılar edildikten sonra adımlar camiye doğru atılır ve dünyanın dört bir yanından ayağımıza, evimize gelen turistlere İslam’ın tatlı daveti duyurulmaya gayret edilir.
Cami’den merkezimize gelen turistlerle beraber çay ve baklava eşliğinde sohbetimize daha derin bir şekilde devam ederiz.

Kim Vakfı’nın bir parçası olmanın en güzel yanlarından birisi de, vakit namazlarını Süleymaniye Camii’nde rahatlıkla kılabilmemiz. Vakıf binamız, Sinan’ın en önemli eserlerinden olan Süleymaniye Camii’ne 2 dakika mesafede olduğu için konuşmaktan belki yorulmuş dimağlarımızı bu güzel atmosferde namaz ile dinlendirebiliyoruz.

Gönüllülük süreci nasıl işliyor

Gönüllü olmaya giden süreci kısaca aşağıdaki aşamalarla özetleyebiliriz.
Online başvuru formunu doldurun
Lütfen bu formu kişisel bilgilerinizle doldurun. Bu sizi bir dakikadan fazla sürmez.
Çevrimiçi Davet eğitim programına katılın
Gönüllü platformumuzda çevrimiçi eğitimi tamamlamanız gerekir. Tüm video derslerini izlemek yaklaşık 12 saat sürecektir.
Çevrimiçi mülakata katılın
Mektubunuzu onayladıktan sonra sizi daha yakından tanımak için bir röportaja davet edeceğiz.
Saha eğitiminizi deneyimli gönüllülerle tamamlayın
Gönüllü platformumuzda çevrimiçi eğitimi tamamlamanız gerekecektir. Tüm video derslerini izlemek için yaklaşık 12 saat gerekecektir.
Bizimle gönüllü olmaya başlamak için oryantasyon atölyesine katılın
Gönüllülerden merkez hakkında kendi
dillerinde referanslar